Navigation Menu+

Andra yrken som gynnas av en utbildning som VVS-montör

Posted on jun 16, 2018

Nyrenoverat badrum

Många tror att en VVS-montör endast arbetar i hemmen med att fixa avlopp. Det finns dock många områden som en VVS-montör kan välja att jobba inom. Andra yrken som gynnas av en utbildning som VVS-montör är till exempel uppvärmning, service, sjukhus och mycket mer. En VVS-montör behövs helt enkelt inom alla typer av yrken och om man exempelvis är intresserad av att jobba som vaktmästare på ett sjukhus är det mycket viktigt att man har gått en VVS utbildning. Detta krävs inom många yrken och det är bara ens fantasi som sätter gränser för vad man kan arbeta med när man har slutfört sin VVS utbildning. Du behöver nämligen inte arbeta som rörmokare, utan du kan arbeta med både nybyggen och renoveringar som exempel.

Utbildning krävs

Kran som droppar

Det krävs att du har en utbildning för att du ska få jobba inom VVS. om du behöver göra högskoleprovet 2018 för att få tillräckligt med poäng för att ta dig in på en VVS utbildning finns det många sätt som du kan förbereda dig på. Det är bra att läsa på lite om allt möjligt när det kommer till högskoleprovet då man aldrig riktigt vet vad som kommer att komma upp. Det finns olika delar, exempelvis språkförståelse och logik och detta är två områden som man behöver när man arbetar inom VVS.

Du får plugga vidare

Det har kommit ett nytt regeringsbeslut som tillåter olika VVS-montörer att plugga vidare. Detta har fastställts under 2018 och det innebär att de som har en VVS utbildning kommer att få möjlighet att söka vidare till ännu högre utbildningar. Detta har tidigare inte varit möjligt och kan ha varit en anledning till att många har valt bort att arbeta inom VVS. Att det tidigare inte har varit möjligt har varit ologiskt då VVS är en mycket krävande utbildning.

Origin