Navigation Menu+

VVS-installationer – finns det smarta lösningar?

Posted on okt 27, 2021

Att elpriset blir allt dyrare påverkar många hushåll. Omoderna VVS-installationer kan bidra till att din elräkning blir dyrare än nödvändigt. Vill du ta kontroll över dina fakturor för el finns det olika vägar att gå.

Vet du med dig att du har föråldrad värmeinstallation i ditt hem finns det många moderna och smarta lösningar. Ett sätt är att be ett företag som är specialiserat på VVS se över dina installationer och ge dig förslag på förbättringar. På så sätt kan du sänka elräkningen och bli mer energieffektiv. Du kan även med fördel jämföra olika elleverantörers erbjudanden.

Så här hittar du en bra elleverantör

Det finns många sätt att spara el, ett sätt är att se över dina VVS-installationer och ett annat är att se om det finns smartare elbolag. Vissa elbolag, som https://tibber.com/se/, gör det möjligt att styra förbrukning på ett modernt sätt. Det kan vara att du får hjälp att styra termostater via en applikation.

Genom att du själv kan styra din värme på ett smart sätt får du kontroll över dina VVS-installationer på flera sätt. Du får kontroll över förbrukningen men kan även reglera hemmet utefter väderprognos eller elpris. Moderna elleverantörer har många smarta tjänster som går att koppla ihop med smarta hem-lösningar.

Olika uppvärmningslösningar kan fungera olika

Eftersom smarta hem kräver att du kan koppla upp dig kan du behöva se över dina VVS-lösningar i hemmet. Ofta lönar det sig i samband med en renovering. Det är möjligt att fjärrstyra de flesta moderna lösningar när det kommer till golvvärme, vattenburet system och även radiatorer.

Ibland kan du behöva installera nya radiatortermostater som är kompatibla med elleverantörens system för fjärrstyrning. Det kan du alltid kontrollera med elbolaget innan du byter leverantör. Detta för att du ska få ett så smidigt byte som möjligt.

Elavtalet har också en viktig roll då konsumenter idag förväntas vara aktiva på marknaden och välja själva. Väljer du inte elavtal kommer du troligen betala mycket mer än du behöver. Det finns elavtal där du inte behöver betala för förbrukad el utan istället betalar en fast avgift varje månad. Ett bra alternativ om du vet med dig att du förbrukar mycket el.

Origin