Navigation Menu+

Att arbeta med akuta VVS-situationer

Posted on jul 6, 2017

Problem med avloppssystemet kan ske när som helst under dygnet och även under helger och högtider. När man jobbar som akut VVS:are, det vill säga en rörmokare på jour, är man alltid redo att rycka ut för att fixa akuta situationer. Det är inte roligt att behöva klara sig utan vatten under en längre tid och det är inte heller bra för bostaden om det finns en öppen vattenkälla som rinner ut i bostaden. Ett litet fel med rören kan väldigt fort bli ett mycket större och dyrare problem om man inte fixar det i tid.

Hjälp dygnet runt

När man arbetar med akuta VVS-situationer kan man vara på jour dygnet runt. Det innebär att man alltid kan bli kontaktad av kunder som har akuta problem som måste lösas omgående. Problemen kan gälla läckage, stopp i avloppet eller andra problem med avloppet. Det kan även omfatta problem med ledningar och värmepannor. Denna typ av service finns oftast i de större städerna, medan det i mindre orter kanske är vanligare att man får stå ut med tolv timmar utan vatten. Om du jobbar på en arbetsplats som erbjuder service dygnet runt brukar de anställda turas om vem som har jouren och den tillhörande jourtelefonen. Självklart får du tillägg för att du jobbar under natten, på helgen samt på storhelger.

Ett viktigt arbete

Eftersom VVS-relaterade problem kan när som helst är det ett måste att det alltid finns hjälp tillgänligt. VVS-företag med jour är viktigt att ha i vårt samhälle, inte minst för att det kan orsaka stora och dyra skador om läckor inte lagas inom en mycket kort tid efter att de har uppstått. Självklart är det alltid bäst att det inte uppstår några problem alls och man kan till exempel förebygga möjliga problem med buildor.se . Att helt få bort problem med läckage och annat i hemmet är dock svårt. En jourhavande rörmokare arbetar således med en tjänst som alltid kommer att behövas och som alltid kommer att tas emot på ett tacksamt sätt. Även om du är egenföretagare eller jobbar som jourhavande rörmokare på ett företag utför du ett viktigt arbete.

Origin