Navigation Menu+

Digitalisering inom rörmokeri

Posted on sep 18, 2016

Precis som alla andra branscher berörs även rörmokeri av den moderna tidens tekniska landvinningar. Det var länge sedan som en rörmokare endast var utrustad med en röd sugpropp med träskaft på, även om det är den bilden som vanligtvis målas upp. Om du har problem med rören och får besök av en VVS-kunnig person är det bra att ha några lediga eluttag i närheten. Det är nämligen mycket troligt att din rörmokare måste koppla upp sin dator och få igång sin kamera. Vad är digitalisering inom rörmokeri? Det ska vi gå igenom här.

1200px-grifocuartodebanoEn kamera och skärm

Har du fått stopp i vasken i köket? Det är ett problem som drabbar nästan alla människor någon gång i livet. I köket spolar vi inte bara ned diskvatten utan tyvärr hänger många matrester och fetter med ned i rören. Om man har ätit särskilt oljig mat och inte skrapar av tallrikarna riskerar man att fetterna och matresterna fastnar i rören, vilket orsakar ett stopp. Ofta spolar rörmokaren med särskilda medel för att lösa upp stoppet men ibland kan problemen vara mer omfattande. När du har ett oförklarligt problem i rören behöver man gå in i dem för att kunna diagnosticera och komma fram till en bra lösning. Det är här digitaliseringen kommer in. En professionell rörmokare använder sig av en liten kamera som får leta sig in i rören, varpå din rörmokare kan se rörens insida på sin datorskärm. Om du vill jobba som rörmokare finns det Bra Rekryteringsföretag i Stockholm som kan hjälpa dig.

Slipp stopp i rören

Det digitala hemmet växer och blir alltmer omfattande ju mer tiden går. Även VVS-branschen hänger med i svängarna och brukar ha med sig högkvalitativ utrustning när de besöker en person med krånglande rör. Det är inte ovanligt att drabbas av stopp i rören, tvärtom är det relativt vanligt. I köket beror det ofta på att det har kommit in olja, fetter och matrester i rören som egentligen hör hemma någon annanstans. En digitaliserad rörmokare kan hjälpa dig genom att undersöka problemet från insidan med hjälp av en kamera. Tack vare denna teknik behöver man inte göra något på chansning utan kan först ta reda på var problemet ligger. Detta underlättar både för rörmokaren och för själva rören som inte behöver ta mer stryk än nödvändigt. De flesta rörmokare använder sig av teknik idag men det finns några som fortfarande ägnar sig åt manuella metoder som en röd sugpropp och kokande vatten. Beroende på problemets omfattning kan det också fungera.

 

Origin