Navigation Menu+

Tips för hemmafixare

Posted on sep 23, 2016

Tycker du om att pyssla i hemmet? Det är roligt att ha projekt igång, både om det handlar om större engagemang som att bygga en ny veranda eller mindre göromål som att fixa en bra organisering i tvättstugan. Dessa projekt gör att hemmet blir mer funktionellt och inbjudande samtidigt som det ger hela familjen en chans att arbeta tillsammans. Söker du efter ett par säkra tips för hur man startar nya projekt i hemmet och samtidigt lyckas nå målet ska du läsa mer här. En viktig punkt på listan är att göra en bra plan.

Planen för projektet

Många människor njuter av att fixa i hemmet och skapa lösningar som är unika för dem. Har du alltid drömt om att ha en kombinerad veranda och och växthus? Då går det att lösa! Precis som med alla andra projekt i livet gäller det att först och främst ha en vision. Skriv gärna ned vad du tänker dig och skissa upp om du har möjlighet, sedan är det dags att skapa planen. Ska du bygga allt själv, ska du ta hjälp utifrån eller ska hela familjen vara med och hjälpa till? Detta kommer påverka tidsåtgången och inte minst kostnaden. Att räkna på utgifterna innan man drar igång är ett smart sätt att undvika otrevliga överraskningar. Ibland kan det vara värt att få professionell hjälp, så gör många vid till exempel nybyggen eller när de flyttar. Få hjälp av flyttfirma Göteborg eller hyr in den hantverkare du behöver för att komma vidare i ditt projekt.

Sätt upp delmål

Carpenter installing new wood decking.

Vissa projekt tar längre tid än andra. Att bygga en veranda kan gå på en helg med rätt insats eller så kan det ta en hel sommar. Om det kliar i fingrarna att arbeta i hemmet fastän tiden är din motståndare kan du börja i mindre skala. Kanske finns det saker att förbättra på andra ställen? Många människor upplever tvättstugan som en plats där organisation lyser med sin frånvaro. Det finns smarta tips för att göra tvätten roligare, till exempel kan du skapa ett fiffigt sätt att sortera tvätten redan från början, vilket gör att du slipper ödsla tid när en maskin väl ska dras igång. Sätt upp tydliga lappar märkta med ”vit 40”, ”vit 60”, ”kulör 40”, ”kulör 60” och ”specialtvätt” ovanför varsin tvättkorg. De som har flera barn i familjen kan med fördel göra det till en liten tävling att barnen själva ska kunna sortera sin tvätt efter dessa lappar. Glöm inte vinsten om de lyckas – lite extra gott lördagsgodis räcker långt.

Origin