Navigation Menu+

Så anlitar du rätt VVS-firma

Posted on feb 25, 2016

 

Att anlita en VVS-firma är något som många människor behöver göra under sin tid som husägare. Oavsett om du har en liten villa i ett bostadsområde eller en sommarstuga som ligger avlägset till kan det uppstå problem som kräver VVS-expertis. Då gäller det att välja rätt firma eftersom du annars riskerar betydligt mer än en frustrerande upplevelse. En dåligt utförd reparation eller en felaktig installation kan leda till att du utsätter både dig själv och din lokal för onödiga risker. Det är alltså i ditt intresse både kortsiktigt och långsiktigt att välja rätt VVS-firma – men hur vet du vilken firma som är bäst?

Det första steget för att välja rätt firma är att försöka skapa sig en uppfattning utifrån både officiella kanaler som hemsidor samt vid ett personligt möte. Visst är det aldrig säkert att ditt omdöme om firman stämmer baserat på endast ett par möten, men chansen är betydligt större att du tar rätt beslut om du har fått träffa montörerna och pratat en stund. På så sätt får du möjlighet att ställa dina frågor samtidigt som du kan se om firman verkar seriös eller inte. Det kan vara en avgörande aspekt när du sedan går vidare för att anlita företaget i fråga.

Plumber using a wrench to tighten a siphon under a sink.

Nästa steg är att ta rekommendationer från andra. Det gör det avsevärt enklare att sålla ut oseriösa aktörer eftersom dessa sällan får ett gott renommé. Det finns flera sätt att ta reda på vad andra tycker om ett särskilt företag. Du kan exempelvis höra runt i din bekantskapskrets för att se om någon har erfarenhet av firman. Du kan också göra en sökning på internet för att se vad andra kunder har att säga om firman. Normalt brukar oseriösa VVS-firmor sällan överleva dåliga jobb eftersom det snabbt kommer ut bland potentiella kunder.

Till slut gäller det att du är vaksam under hela processen för att vara säker på att firman gör ett bra jobb. Även om du har bestämt dig för att anlita firman kan du förhindra mycket skada om du upptäcker i tid att deras insats inte möter dina förväntningar. Se till att de levererar vad de lovar för att du ska slippa oro.

Origin