Navigation Menu+

VVS i Hollywood

Posted on feb 4, 2020

Det finns mängder av arbete inom VVS-branschen i Hollywood, i varje fall om man får tro alla de filmer som har hämtat sin inspiration bland primitiva rädslor kring vad som kan dölja sig i avloppet. I vanliga fall är livet som rörmokare ganska behagligt, förutom ett och annat stopp i golvbrunnar och toaletter. I filmens värld däremot kan det bli riktigt läskigt. Känner du för att renovera ditt badrum efter att du har tagit del av denna artikel läs mer på rörfokus.se där du hittar allt du behöver till badrummet.

Ghoulies

Det finns en hel del filmer om skrämmande monster och avvikelser som döljer sig i de stora avloppssystemen, men det finns också varianter där de tar sig in i husen. 1984 släpptes den numera kultförklarade filmen Ghoulies som handlar om ett gäng små ondskefulla varelser som har tagit över ett gammalt hus. Här lyckas filmskaparna verkligen skapa den önskade chock- och äckeleffekten när varelserna till och med håller till i avloppsrören. Detta ställer naturligtvis till med problem för det unga paret Jonathan och Rebecca som intet ont anande har ärvt det gamla huset av en släkting. Idyllen förvandlas snart till ren och skär skräck för att inte tala om de motbjudande känslor som väcks när varelserna orsakar stopp i rören, kryper upp genom toalettens vattenlås och öppnar toalocket. Det finns ingen helgad plats där man kan undkomma dem. Ondskan hittar bara nya vägar att förpesta livet.

Ghostbusters 2

En annan film som fokuserar på monster från avloppet hittar vi i uppföljaren till Ghostbusters. Spökjägarna får nämligen rycka ut igen i Ghostbusters 2 för att bland annat hjälpa Dana där hennes harmoniska och rena badrum har förvandlats till ett äckligt och klibbigt tillhåll för en slajmvarelse som har tagit sig in via badkarsventilen. Hela staden är ansatt och gänget får fullt upp.

Psycho

Badrum kan kännas som avkopplande ställen dit man kan smyga undan för att sitta på toaletten i lugn och ro eller ta ett avkopplande bad. Det är också skådeplatsen för några av filmhistoriens allra värsta mord. Seriemördarnas offer gömmer sig ofta i badrummet och försöker undkomma mördaren som hugger sönder dörren med sin yxa. Den film som många oftast tänker på när man talar om badrumsmord är Psycho från 1969. Alfred Hitchcocks rysare har till och med röstats fram som tidernas allra bästa dödsscen på film. Den olycksbådande bakgrundsmusiken och de sjuttiosju olika kameravinklarna gjorde badrumscenen ikonisk. Alla känner till mordscenen där Anthony Perkins hugger ihjäl Janet Leigh genom duschdraperiet. Scenen har sedan gått igen i otaliga skräckfilmer helt enkelt för att den är så skrämmande. Den är också anledningen till att människor ogillar duschdraperier och måste kolla flera gånger så att ingen iakttar eller står på lur.

Max the Plumber

Naturligtvis måste det också finnas en skräckfilm om en bisarr rörmokare. I The Plumber knackar den märklige Max på dörren och utger sig för att vara rörmokare. Han nästlar sig in i Jill och Brians hus för att åtgärda ett påstått fel i badrummet, men det visar sig att han har helt andra planer. Planer av det mordiska slaget.

Origin